SAMO OVAKO ĆE VAM INTIMNI ODNOSI POMOĆI U GUBITKU KILOGRAMA: Evo kako da za SAT VREMENA izgubite i do 300 KALORIJA
Da li imate redovno intimne odnose?, Foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

morate znati

SAMO OVAKO ĆE VAM INTIMNI ODNOSI POMOĆI U GUBITKU KILOGRAMA: Evo kako da za SAT VREMENA izgubite i do 300 KALORIJA

Intimni odnosi mogu imati značajan uticaj na naše fizičko zdravlje i telesnu težinu na više načina nego što mnogi ljudi pretpostavljaju

Objavljeno:

Iako se gubitak kilograma može činiti kao daleka veza sa aktivnostima u spavaćoj sobi, istraživanja su pokazala da intimni odnosi zapravo mogu biti korisni u procesu mršavljenja na više načina.

Prvo, se*sualna aktivnost je oblik vežbanja koji može sagoreti značajne kalorije. Iako nije zamena za redovno vežbanje, se*sualni odnosi su oblik fizičke aktivnosti koji može pomoći u potrošnji kalorija i održavanju zdravog metabolizma. Studije su pokazale da umerena seksualna aktivnost može sagoreti oko 100 do 300 kalorija za sat vremena, što je slično kao i trčanje ili brzo hodanje.

Takođe, se*s može imati pozitivan uticaj na hormone koji regulišu apetit i metabolizam. Oslobađanje endorfina tokom seksa može smanjiti stres i anksioznost, što može pomoći u kontroli emocionalnog prejedanja i smanjenju žudnje za nezdravom hranom.

seks
foto: Profimedia / Jacob Lund / Alamy / Alamy /

Povećanje nivoa oksitocina, poznatog kao "hormon ljubavi", takođe može poboljšati osećaj zadovoljstva i zadovoljstva, što može smanjiti potrebu za prejedanjem.

Pored toga, redovni se*sualni odnosi mogu poboljšati kvalitet sna, što je takođe važno za održavanje zdrave telesne težine. Nedostatak sna može dovesti do disbalansa hormona koji kontrolišu apetit, što može povećati žudnju za nezdravom hranom i doprineti nakupljanju viška kilograma.

Pročitajte još:

Rasplamsajte vatricu kao nikad pre: Naterajte da vas ponovo poželi u tri vruća i laka koraka

Dakle, iako se*sualni odnosi nisu magično rešenje za gubitak kilograma, mogu biti korisni kao deo celokupnog pristupa zdravom načinu života. Redovna se*sualna aktivnost, uz uravnoteženu ishranu i redovno vežbanje, može doprineti održavanju zdrave telesne težine i poboljšanju opšteg zdravlja.

BONUS VIDEO:

02:45

ŽENE OVO MASOVNO RADE, A NISU NI SVESNE FATALNIH POSLEDICA! Ginekolog APELOVAO na sve žene da OVO PRESTANU da upotrebljavaju!

(Espreso/ 24 sedam/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.